Zahradní udírny
Připravte si vlastní uzené potraviny. Udělejte si radost přímo zahradní udírnou, nebo zahradním grilem s udírnou. V naší nabídce najdete udírny, které pojmou i větší objem masa. Alternativou jsou zahradní grily nabízející možnost uzení.
Nejprodávanější

Elektrická topná spirála pro uzení masa a masných výrobků HOMELUX. Výkon 2 000 W s...

Generátor studeného kouře pro udírny.Vhodné pro všechny typy udíren.
Udírna pro přípravu lahodných uzených pokrmů z různých druhů mas, ryb, uzenin, sýrů,...

Multifunkční gril PISA 3v1 vám pomůže s přípravou různých pokrmů. Můžete ho využít jako...
Zahradní gril G21 BBQ big na dřevěné uhlí s udírnou, dvěma topeništi a grilovacími...
V domácí udírně HMLX 7000 si můžete připravit skvělé pochoutky z masa, klobás, ryb,...
V domácí udírně HMLX 7001 si můžete připravit skvělé pochoutky z masa, klobás, ryb,...
V domácí udírně HMLX 7003 si můžete připravit skvělé pochoutky z masa, klobás, ryb,...
V domácí udírně HMLX 7004 si můžete připravit skvělé pochoutky z masa, klobás, ryb,...
V domácí udírně HMLX 7005 si můžete připravit skvělé pochoutky z masa, klobás, ryb,...
Udírna v kombinaci s grilem
zaručuje specifickou uzenou chuť a vůni. Tu propůjčuje surovinám kouř vznikající ze spáleného dřeva, dřevěné drtě nebo pilin. Zdrojem tepla a kouře může být tradiční tvrdé dřevo, dřevěná drť nebo piliny a to většinou z ovocných stromů.
Elektrická udírna
je nejmodernějším řešením pro domácí uzení a skvělou alternativou ke klasické udírně. Její obsluha je velmi jednoduchá, stačí zapojit přístroj do elektřiny a nastavit požadovanou teplotu. V tu chvíli se spustí ohřev topné spirály, která se postará nejen o samotný ohřev jídla, ale i o spalování a samotný kouř.
Horký nebo studený kouř
Uzení studeným kouřem
je vhodné pro potraviny s dlouhou spotřební dobou. Hodí se při výrobě šunek, salámů, lososa atd...Teplota se pohybuje mezi 18-25°C a uzení trvá 1 - 3 dny.
Uzení teplým kouřem
se používá u potravin jako je slanina, salámy, klobásy a čerstvé maso. Teplota se pohybuje mezi 25-60°C a maso se udí 6 - 24 hodin.
Uzení horkým kouřem
je velmi oblíbené, díky obrovské úspoře času a větší šťavnatosti masa. Elektrické udírny pracují v teplotách 60–100°C. tento typ uzení je typický pro suroviny určené k přímé spotřebě. Výborné jsou například ryby a sýry, kterým stačí v udírně pár hodin.